Trustpilot

Gratis verzending vanaf 40,00- bestel nu!

5 manieren om rvs fles schoon te maken

Je RVS drinkfles schoonmaken: 5 manieren

Een herbruikbare RVS thermosfles is milieuvriendelijker dan een plastic wegwerpfles en gaat bij goed onderhoud jarenlang mee. Hoewel RVS geuren en smaken weerstaat, is regelmatige reiniging heel belangrijk. Let wel: de meeste RVS flessen kunnen niet in de vaatwasser. Handmatig afwassen is beter voor het behoud en milieuvriendelijker. Als de fles alleen voor water wordt gebruikt maar toch een geur heeft, komt dit door bacteriën. Resten tussen de dop en de siliconenring kunnen ook geuren veroorzaken. Zoek je reinigingstips voor een RVS fles? We hebben 5 effectieve methoden voor je!

1. Dagelijks schoonmaken

Om je RVS fles dagelijks te reinigen, spoel je deze simpelweg met warm water. Een flessenborstel kan hierbij handig zijn. Vergeet de dop niet te reinigen. De buitenzijde van de fles kun je eenvoudig met je handen of een afwasborstel schoonmaken. Laat de dop eraf als je de fles opbergt om bacterievorming te minimaliseren.

2. Gebruik warm water en afwasmiddel

Voor een grondige reiniging van je RVS fles, was je deze naast de dagelijkse routine wekelijks met warm water en een beetje afwasmiddel. Vul de fles half met warm water, voeg een druppel afwasmiddel toe, schud goed en spoel uit. Een flessenborstel kan handig zijn, en vergeet de dop niet te reinigen. Spoel alle zeep goed weg, omdat achtergebleven zeepresten bacteriegroei kunnen bevorderen. Laat de fles zonder dop drogen.

3. Gebruik (Baking)soda en warm water

Het is van tijd tot tijd belangrijk om je RVS fles diepgaand te reinigen, vooral als je deze voor meer dan alleen water gebruikt. Resten van thee, koffie, melk of frisdrank kunnen achterblijven. Voor een grondige schoonmaakbeurt kun je (baking)soda en warm water gebruiken. Mix water met twee schepjes (baking)soda in de fles, schud enkele malen en laat het minstens een uur inwerken. Je kunt ook overwegen het mengsel een nacht te laten staan. Spoel daarna de fles goed uit en laat hem zonder dop drogen.

4. Gebruik (Natuur)azijn en warm water

Een effectieve methode om je RVS fles te reinigen is met natuurazijn en warm water. Natuurazijn, ook bekend als witte azijn, is een natuurlijk reinigingsmiddel dat geuren neutraliseert en bacteriën elimineert. Gebruik geen schoonmaakazijn, maar kies voor natuurazijn vanwege de hogere zuurgraad, wat resulteert in een betere schoonmaak. Dit vermindert ook de kans dat azijnsmaak of -geur achterblijft.

Vul de fles voor ongeveer een derde met natuurazijn, voeg warm water toe, schud het en laat het zo’n 10 minuten intrekken. Je kunt ook overwegen het mengsel een nacht te laten staan. Spoel de fles daarna goed uit en bewaar deze zonder dop. Mocht er toch een azijngeur of -smaak achterblijven, neutraliseer deze dan met citroensap en warm water, zoals verderop beschreven.

Combineer ze: natuurazijn en (baking)soda

Een effectieve combinatie voor het reinigen van je RVS fles is natuurazijn met (baking)soda. Deze stoffen reageren met elkaar en veroorzaken een bruisend effect. Begin met een laag natuurazijn in je fles en voeg een eetlepel (baking)soda toe. Nadat het bruisen stopt, vul je de fles aan met kokend water. Let op: doe de dop er niet op vanwege de opgebouwde druk. Laat het mengsel 10 minuten intrekken. Voor hardnekkige vlekken, zoals van koffie, kun je het langer laten staan. Gebruik een flessenborstel voor een extra grondige reiniging. Giet daarna de fles leeg, spoel goed na en laat de fles zonder dop drogen.

5. Geurtjes neutraliseren met citroensap.

Heb je je RVS fles opgeborgen met de dop erop, of blijft er een onaangename geur hangen na een grondige reiniging? Ondanks dat RVS geen geuren en smaken absorbeert, kunnen bacteriën de fles toch laten ruiken. Neutraliseer deze geur met warm water en citroensap. Dankzij de zuurtegraad van citroen verwijder je gemakkelijk ongewenste geurtjes en bacteriën. Meng water met citroensap in de fles en laat het minimaal 30 minuten, of liever nog een nacht, intrekken. Je kunt eventueel ook zout toevoegen. Spoel de fles goed uit, laat fles en dop drogen en je hebt weer een fris ruikende fles

Meld je aan voor ons nieuwsbrief

ABONNEER EN KRIJG 20% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING! AANBIEDING EINDIGT SNEL - MIS HET NIET!

Lees ons privacybeleid voor meer informatie.