Trustpilot

Gratis verzending vanaf 40,00- bestel nu!

Zo drink jij voldoende water per dag - 12 Tips

Zo drink jij voldoende water per dag - 12 Handige tips

Drink elke dag genoeg water, dat is heel belangrijk. Water helpt je lichaam met het opnemen van eten en het wegwerken van afval. Ook houdt het je lichaam op de juiste temperatuur. Hoeveel moet je dan drinken? Nou, meestal heeft een volwassene elke dag 1,5 tot 2 liter water nodig. Dit kan verschillen per persoon. Het hangt af van je leeftijd, het weer, hoe gezond je bent en hoeveel je beweegt. Is het moeilijk om genoeg water te drinken? Geen zorgen, hier zijn 12 makkelijke tips die je helpen om altijd genoeg water te drinken!

1. Begin je ochtend met een glas water

Start jij je dag altijd met koffie? Probeer eerst een glas water te drinken, en neem daarna je koffie. Een glas water drinken zodra je wakker wordt is namelijk erg goed voor je. In de nacht verlies je veel vocht, en dat vul je weer aan met dat glas water. Ook helpt het je stofwisseling op gang te komen, verbetert het je stoelgang, is het goed voor je concentratie en vermindert het de kans op hoofdpijn.

Het is een leuk verhaal over Kaldi, maar hoe aannemelijk het ook lijkt, de echte oorsprong van koffie zullen we waarschijnlijk nooit helemaal achterhalen. Wat we wel zeker weten is dat Arabieren degenen waren die koffie ontdekten en naar Europa brachten.

2. Drink met een rietje

Vind je het lastig om genoeg water te drinken? Probeer eens een rietje! Om de een of andere reden vinden veel mensen drinken met een rietje fijner. Hierdoor drink je je glas water sneller en gemakkelijker leeg. Denk wel aan het milieu: gebruik een papieren, bamboe of metalen rietje!

3. Voeg ijsklontjes toe aan je drinken

Wist je dat vier ijsklontjes ongeveer evenveel water bevatten als een half glas? Door een paar ijsklontjes toe te voegen aan je water, smoothie, ijskoffie of elk ander drankje, drink je ongemerkt een half glas extra water!

4. Neem standaard een (herbruikbare) fles water mee

Het is veel leuker om water te drinken uit een mooie fles. Bovendien is het handig om je drankje overal mee naartoe te nemen. Met 3 tot 4 flessen van 500ml kom je al snel aan de aanbevolen hoeveelheid water per dag. Kies je voor een duurzame thermosfles, dan blijft je water ook nog eens 24 uur koud. Zo heb je geen last van een lekkende fles en een natte tas. Als je deze fles altijd bij je draagt, zorg je ervoor dat je de hele dag door genoeg drinkt!

5. Drink een glas water bij iedere maaltijd of pauze

Laat het drinken van water een dagelijkse gewoonte worden. Neem bij elke maaltijd of pauze een glas water. Let er wel op dat je het water niet gebruikt om je eten snel door te slikken in plaats van goed te kauwen.

6. Drink koffie en thee

Koffie en thee zonder melk en suiker dragen ook bij aan je dagelijkse waterinname! Thee zonder suiker of honing bevat, net als water, geen calorieƫn. Het Voedingscentrum beveelt zelfs aan om dagelijks drie koppen groene of zwarte thee te drinken. Deze theesoorten helpen de bloeddruk te verlagen, wat de kans op beroertes verkleint. Bovendien zitten ze vol antioxidanten, die je lichaam beschermen tegen schade door bijvoorbeeld veroudering of vervuiling.

7. Maak gebruik van een app

Als je nog steeds vergeet genoeg te drinken, ondanks deze tips, overweeg dan een app te gebruiken. Er zijn apps waarin je kunt bijhouden hoeveel je hebt gedronken. Je kunt ook herinneringen instellen, zodat je niet vergeet te drinken. Met deze hulp drink je zeker de aanbevolen 1,5 tot 2 liter water per dag!

8. Drink een glas water voordat je naar bed gaat

Het is niet alleen goed om je dag te starten met een glas water, maar ook om ermee te eindigen. Drink voor het slapengaan een glas water; dit helpt om je spieren, gewrichten, hormonen en energiebalans op peil te houden. Het draagt bij aan ontspanning, vermindert de kans op slapeloosheid en zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt. Bovendien stimuleert veel water drinken je stofwisseling, waardoor je zelfs tijdens het slapen calorieƫn blijft verbranden.

9. Gebruik een grote waterfles

Door een grote waterfles aan te schaffen, bijvoorbeeld Ć©Ć©n van 1 liter of 750ml, maak je het makkelijker om voldoende water te drinken. Met zo’n fles heb je een duidelijk doel voor ogen: de fles gedurende de dag leegdrinken. Dit helpt om je waterinname te monitoren en stimuleert je om meer te drinken, omdat je minder vaak hoeft bij te vullen.

10. Zet een timer

Wil je geen apps gebruiken? Stel dan een timer in om je te herinneren aan water drinken. Dit kan met een keukentimer of de timer op je telefoon. Zet bijvoorbeeld elk uur een timer. Als het alarm gaat, drink dan een glas water. Dit is handig als je vaak vergeet te drinken omdat je het druk hebt. Pas de tijden aan zoals je wilt, bijvoorbeeld elke twee uur of elke 30 minuten een beetje.

11. Welke tijden water drinken?

Het koppelen van waterdrinken aan dagelijkse activiteiten is een slimme strategie om je hydratatie op peil te houden zonder er te veel over na te denken. Door het drinken van water te associƫren met routinematige handelingen, wordt het een natuurlijk onderdeel van je dag. Hier zijn enkele manieren om dit toe te passen:

1. Bij het Ontwaken

Maak er een gewoonte van om direct na het opstaan een glas water te drinken. Dit helpt bij het opstarten van je lichaam en geest voor de dag.

2. Voor en Na Elke Maaltijd

Drink een glas water vlak voordat je gaat eten en direct nadat je klaar bent. Dit helpt niet alleen bij de spijsvertering, maar zorgt er ook voor dat je gehydrateerd blijft.

3. Tijdens Werkpauzes

Elk moment dat je opstaat van je bureau voor een koffiepauze of om je benen te strekken, neem een moment om wat water te drinken.

4. Na Toiletgebruik

Drink telkens een glas water nadat je naar het toilet bent geweest. Dit helpt je vochtbalans snel weer aan te vullen.

5. Voor en Na het Sporten

Zorg ervoor dat je voor en na elke trainingssessie water drinkt om vochtverlies door zweten te compenseren.

6. Bij Terugkomst Thuis

Maak er een gewoonte van om water te drinken zodra je thuis komt van werk of school. Dit is een goede manier om te ontspannen en te rehydrateren.

7. Voor het Slapengaan

Een glas water voor het slapen gaan kan helpen bij het handhaven van hydratatie gedurende de nacht.

Meld je aan voor ons nieuwsbrief

ABONNEER EN KRIJG 20% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING! AANBIEDING EINDIGT SNEL - MIS HET NIET!

Lees ons privacybeleid voor meer informatie.