Trustpilot

Gratis verzending vanaf 40,00- bestel nu!

7 Onmisbare Voordelen van Herbruikbare Koffiebekers

Voordelen van Herbruikbare Koffiebekers - 7 voordelen!

Snel een koffie halen bij de pomp? Vanaf 1 juli 2023 kost een wegwerpbeker daar extra, want je betaalt statiegeld. Winkels geven geen gratis bekers meer weg. Tijd dus om je eigen herbruikbare beker te gebruiken!

1. Isolerende werking

De Keen Bottle koffiebekers zijn ideaal om je drankje op temperatuur te houden: warme dranken blijven tot 4 uur warm, en koude blijven zelfs nog langer koud. Deze thermosbekers zijn gemaakt met dubbele RVS lagen en een vacuüm ruimte er tussenin, waardoor ze goed geïsoleerd zijn. Dit betekent dat de warmte of kou binnen blijft, en dat wat buiten is, buiten blijft. Je drankje is dus niet beïnvloed door het weer buiten.

2. Een herbruikbare koffiebeker is vrij van schadelijke stoffen

Heb je al gehoord dat sommige plastics gevaarlijke chemicaliën kunnen bevatten? Bisfenol A, of BPA, is zo’n stof die je binnen kunt krijgen als je uit bepaalde plastic producten drinkt. Dit risico is groter als plastic flesjes warm worden of vaak opnieuw gebruikt worden. Maar met de Keen Bottle koffiebekers hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ze zijn helemaal vrij van BPA. Bovendien zijn ze gemaakt van hoogwaardig culinair roestvrijstaal, dat geen schadelijke stoffen afgeeft aan je drankje.

3. Geen statiegeld of vergoeding betalen

Bovendien bespaar je met je eigen herbruikbare beker op statiegeld of extra kosten, die kunnen oplopen tot 25 of 50 cent per keer. Wist je trouwens dat je bij bepaalde winkels, zoals Starbucks, zelfs korting krijgt als je je eigen beker meebrengt voor je drankje? Dat is pas echt een voordeel voor jou en je portemonnee!

4. Een RVS thermosbeker heeft geen nare geuren en smaken

Onze thermosbekers zijn vervaardigd uit roestvrij staal (RVS), een materiaal dat bekendstaat om zijn hygiënische eigenschappen. Omdat bacteriën zich niet makkelijk kunnen vastzetten op RVS, blijven er geen onaangename geurtjes of smaakjes achter. Toch is het belangrijk om de beker elke dag goed schoon te maken, omdat bacteriën wel kunnen groeien op restjes van je koffie, thee of andere dranken, wat kan leiden tot nare luchtjes of smaakjes. De dubbelwandige constructie met vacuüm maakt dat RVS thermosbekers niet vaatwasserbestendig zijn. Het beste is om ze met de hand te wassen.

5. Je bent milieubewust bezig

Het vijfde pluspunt van een herbruikbare koffiebeker is dat het goed is voor het milieu. Door je eigen beker te gebruiken, verminder je de hoeveelheid wegwerpafval. Als we minder wegwerpproducten gebruiken, wordt er ook minder van geproduceerd – en dat is natuurlijk wat we willen bereiken! Bovendien verkleint het de kans dat plastic afval in onze natuur belandt. Roestvrij staal is daarnaast heel duurzaam, dus je beker gaat lang mee. Een herbruikbare RVS koffiebeker is daarmee een uitstekende duurzame optie!

6. Kosten besparend en geen gebruik meer van kopjes.

Een zesde voordeel van het gebruiken van een herbruikbare koffiebeker is de kostenbesparing. Het dagelijks kopen van koffie in wegwerpbekers kan flink in de papieren lopen. Stel je voor dat je elke werkdag een kop koffie koopt voor €2,50. Dat telt op tot ongeveer €50 per maand en maar liefst €600 per jaar! Met een eenmalige aanschaf van een herbruikbare beker, die je zelf vult met koffie van thuis of op het werk, kun je een significant bedrag besparen.

Daarnaast elimineer je de behoefte aan papieren of plastic wegwerpkopjes die na één gebruik in de prullenbak belanden. Niet alleen bespaar je geld dat anders aan deze kopjes wordt uitgegeven, maar je vermindert ook je ecologische voetafdruk. Zeg maar dag tegen de berg van wegwerpbekers op je bureau of in je auto, en hallo tegen je stijlvolle, herbruikbare koffiebeker die je keer op keer kunt gebruiken. Dit maakt het niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Bovendien, als je een persoonlijke koffiebeker hebt, zul je merken dat je minder vaak de vaatwasser hoeft te laten draaien. Doordat je consequent dezelfde beker gebruikt, heb je minder kopjes die gewassen moeten worden. Dit niet alleen bespaart water en energie, maar vermindert ook de tijd die je spendeert aan het in- en uitruimen van de vaatwasser. Dus, een herbruikbare koffiebeker draagt bij aan zowel financiële besparingen als aan een verminderde huishoudelijke kluslijst.

7. Beter voor je gezondheid

Een zevende voordeel van een herbruikbare koffiebeker is de verbetering van je gezondheid en welzijn. Wanneer je een persoonlijke koffiebeker gebruikt, heb je volledige controle over wat je drinkt. In plaats van te vertrouwen op commerciële koffie die vaak vol zit met suiker en crèmeproducten, kun je je eigen gezonde varianten maken. Of je nu de voorkeur geeft aan biologische koffie, amandelmelk, of een suikervrije zoetstof, je bepaalt zelf de inhoud van je beker. Dit stelt je in staat om je dagelijkse inname van calorieën, suikers en kunstmatige toevoegingen te beheren, wat een positieve impact kan hebben op je algehele gezondheid.

Daarnaast bevordert het hebben van een herbruikbare beker het drinken van meer water gedurende de dag. Veel mensen gebruiken hun koffiebeker niet alleen voor koffie, maar ook voor water of andere hydraterende dranken, waardoor ze gehydrateerd blijven zonder steeds nieuwe flesjes te hoeven kopen. Goede hydratatie is essentieel voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de regulering van de lichaamstemperatuur, het behoud van vochtbalans en de ondersteuning van de spijsvertering. Het regelmatig bijvullen van je beker kan dus bijdragen aan een betere gezondheid en een verhoogd welzijnsgevoel.

Meld je aan voor ons nieuwsbrief

ABONNEER EN KRIJG 20% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING! AANBIEDING EINDIGT SNEL - MIS HET NIET!

Lees ons privacybeleid voor meer informatie.